Tel.:0244 211 363
Fax :0244 211 287

Buletin informativ
(Legea 544/2001) [ Vezi tot... ]

a) actele normative care reglementează organizarea și funcționarea autorității sau instituției publice;

b) structura organizatorică, atribuțiile departamentelor autorității sau instituției publice;

c) numele si prenumele persoanelor din conducerea autorității sau a

Info Oras

Informatii de interes public

Compartimente

Servicii

Alte informatii publice

Localizare

INFO ORAS > LOCALIZARE

       Teritoriul administrativ al oraşului Boldeşti - Scăeni are o suprafaţă de 3489 ha (2304 ha agricol, 706 ha pădure şi 479 ha alte terenuri), fiind împărţit în trei cartiere: Boldeşti, Scăeni, Balaca şi o localitate componenta - Seciu.

       Deasemenea, oraşul Boldeşti - Scăeni, este străbătut de la Sud la Nord de Drumul Naţional - DN. 1A (Ploieşti - Cheia - Braşov) şi de calea ferată Bucureşti - Ploieşti Sud - Maneciu, încadrându-se astfel în reţeaua de circulaţie majoră şi de transport a judeţului. 

        Deşi a avut o puternică bază economică, până la revoluţie (1989) şi câţiva ani după revoluţie, din cauza restructurărilor care au avut loc în economie, au fost închise după anul 2000 o serie de societăţi de renume, cum ar fi: Fabrica de hârtie şi carton Cahiro, Baza de Aprovizionare Tubulatură, Societatea de Foraj Scăeni, culminând cu restructurarea Schelei de Petrol Boldeşti, care, după anul 2004, a fost transferată în oraşul Baicoi. În prezent, în oraş au rămas câteva sectoare de exploatare a ţiţeiului (parcuri, staţie de compresoare, staţie de dezbenzinare). 

         În iunie 2010 populaţia oraşului era de 11.450 de locuitori. În oraş funcţionează 5 grădiniţe cu program normal şi o creşa cu program prelungit. De asemenea, în Scăeni funcţionează Liceul Theodor Diamant şi 4 şcoli generale cu clasele  1-8, respectiv în Balaca, Scăeni, Boldeşti şi Seciu, însumând 1964 elevi şi 136 cadre didactice.