Info oras

Info primarie

Documente publice

Servicii

Cauta

Pentru a face o cautare pe site, scrieti unul sau mai multe cuvinte si dati click pe "Cauta" :

Webmaster : VortexInfo SRL

Informatii utile

Anunturi

Intrebari si raspunsuri

INFO ORAS > LOCALIZARE
          Teritoriul administrativ al oraşului Boldeşti - Scăeni are o suprafaţă de 3489 ha (2304 ha agricol, 706 ha pădure şi 479 ha alte terenuri), fiind împărţit în trei cartiere: Boldeşti, Scăeni, Balaca şi o localitate componenta - Seciu.
          Deasemenea, oraşul Boldeşti - Scăeni, este străbătut de la Sud la Nord de Drumul Naţional - DN. 1A (Ploieşti - Cheia - Braşov) şi de calea ferată Bucureşti - Ploieşti Sud - Maneciu, încadrându-se astfel în reţeaua de circulaţie majoră şi de transport a judeţului.
          Deşi a avut o puternică bază economică, până la revoluţie (1989) şi câţiva ani după revoluţie, din cauza restructurărilor care au avut loc în economie, au fost închise după anul 2000 o serie de societăţi de renume, cum ar fi: Fabrica de hârtie şi carton Cahiro, Baza de Aprovizionare Tubulatură, Societatea de Foraj Scăeni, culminând cu restructurarea Schelei de Petrol Boldeşti, care, după anul 2004, a fost transferată în oraşul Baicoi. În prezent, în oraş au rămas câteva sectoare de exploatare a ţiţeiului (parcuri, staţie de compresoare, staţie de dezbenzinare).
          În iunie 2010 populaţia oraşului era de 11.450 de locuitori. În oraş funcţionează 5 grădiniţe cu program normal şi o creşa cu program prelungit. De asemenea, în Scăeni funcţionează Liceul Theodor Diamant şi 4 şcoli generale cu clasele  1-8, respectiv în Balaca, Scăeni, Boldeşti şi Seciu, însumând 1964 elevi şi 136 cadre didactice.    
05.01.2011

salciile.infoprimarie.ro www.primariamaracineni.ro pbs.infoprimarie.ro posesti.infoprimarie.ro starchiojd.infoprimarie.ro www.primariaciocirlia.ro www.primariavulpeni.ro www.turismprundeni.ro